Recept Sinterklaas fudge

Hoera! Sinterklaas is weer in het land! Ondanks dat ik nu al niet meer kan wachten op kerstmis is het eerst nog tijd voor Sinterklaas, en bij Sinterklaas hoort natuurlijk een heleboel lekkers. Dit keer niet in je schoen maar in witte chocolade fudge! Héél vervelend, vind je ook niet?! 😉

Erinnern Sie sich später daran

Zoals dit recept! Speld het nu vast aan je favoriete bord!

Pin
Recept Sinterklaas fudge

Ik had mijn twijfels bij het maken van deze fudge. Zouden de kruidnoten niet slof worden? Zou de combinatie wel lekker worden? Nou ik kan je zeggen, het is heerlijk! De kruidnoten zijn nu, 4 dagen na het maken, nog steeds niet slof. Echt heel knapperig zijn ze niet meer maar ze zijn nog erg lekker. Het enige wat jammer is is dat de fudge net ietsjes te zacht wordt. Nog steeds een prima recept maar als ze iets harder zouden zijn zou je ze makkelijker in blokjes kunnen bewaren. Misschien ligt het aan de witte chocolade, misschien aan de verhoudingen.. De volgende keer dat ik deze fudge maak ga ik er iets meer witte chocolade aan toevoegen, kijken of dat ze iets harder laat worden!

Ik bewaar de fudge in de diepvries in plaats van in de koelkast. Maar de smaak jongens (meisjes) is perfecto! Een must voor je Sinterklaas avond!

Witte chocolade, Sinterklaas fudge

Gang Vegetarisch, Zoete recepten

Ingrediënten
  

  • 1 blikje gecondenseerde melk
  • 350 gram witte chocolade
  • 2 eetlepels roomboter
  • Een zak strooigoed met kruidnoten schuimpjes (HEEL lekker in de fudge!), tumtum en ander suikergoed.

Instructies
 

  • Breek de witte chocolade in stukjes en doe deze, samen met de gecondenseerde melk en de roomboter, in een pannetje en zet deze op laag vuur.
  • Roer met een houten lepel alles langzaam door tot het één geheel is geworden.
  • Bekleed een bakvorm met bakpapier en giet het chocolademengsel hier in.
  • Doe nu het strooigoed er bij in, zoveel als jou lekker lijkt. Druk het één een beetje aan zodat het in de fudge verdwijnt en laat het ander er een beetje bovenop liggen.
  • Laat de fudge afkoelen tot kamertemperatuur buiten de koelkast en doe het daarna voor een nachtje in de koelkast, of zoals ik in de diepvries. Dan weet je zeker dat het goed hard is!
  • Haal het de volgende morgen uit de koelkast/diepvries. Hou een scherp mes even onder een warme kraan en snij de fudge met het warme mes in blokjes. Hierdoor plakt de fudge minder aan je mes!
Trefwoord Chocolade, fudge, Sinterklaas, zoet

Eat it now, thank me later! 😉

Recept Sinterklaas fudge

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept
Send this to a friend