Zelf pesto maken: snel en simpel

Potjes pesto die je in de supermarkt koopt, bevatten vaak ingrediënten die helemaal niet thuishoren in een originele pesto. Denk aan cashewnoten, amandelen of peterselie. Vaak zijn het ingrediënten die goedkoper zijn dan de ingrediënten die er eigenlijk in zouden moeten. Ofwel, je wordt belazerd waar je bij staat.

5 ingrediënten, 5 minuten

Met slechts 5 ingrediënten maak je zelf een heerlijke pesto, in slechts 5 minuten. Maak er genoeg van, want je kunt deze smaakmaker wel even bewaren in de koelkast. Schuif de pesto met een theelepel naar beneden in het potje en giet er olijfolie over, zodat het groen de lucht niet raakt.

Pesto en zwanger zijn

Zwangere vrouwen vragen zich wel eens af of pesto veilig is om te eten tijdens de zwangerschap. Gelukkig zitten er geen ‘verboden producten’ in een fatsoenlijke pesto. En als je het zelf maakt, weet je precies wat erin zit.
Er gaat heel wat basilicum in een goede pesto. Basilicum mag je eten als je zwanger bent, maar niet dagelijks in grote hoeveelheden. Welke hoeveelheid te veel is, wordt niet aangegeven. Het rustig aan doen met een goede pesto, lijkt me daarom wel verstandig.

Favoriet recept

Pasta pesto blijft één van mijn favoriete voorgerechten. Ik lepel het ook graag op een tosti met mozzarella en tomaat of op een hard broodje met kaas en/of groenten. Het gaat erg goed samen met tomaat en courgette, maar ook bij een kip- of varkensfiletje. Ik ben benieuwd wat jouw favoriete recept is of wordt!

Zelf pesto maken

Voorbereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 5 minuten
Gang <30 minuten klaar
Keuken Italian

Ingrediënten
  

  • 40-50 gram basilicum alleen de blaadjes
  • 30-40 gram Parmezaanse kaas
  • 25 gram pijnboompitten
  • 1 teen knoflook
  • circa 75 milliliter olijfolie

Instructies
 

  • Maak alle ingrediënten behalve de olijfolie fijn in een vijzel of keukenmachine.
  • Voeg olijfolie toe en roer. 75 milliliter olijfolie is een richtlijn. Als je pesto smeuïg genoeg is naar jouw smaak, is het goed.
Trefwoord basilicum, Eten met kinderen, gemakkelijk, Kinderen, knoflook, olijfolie, Parmezaanse kaas, peuters, pijnboompitten, Snel, zwanger, Zwangerschap
Zelf pesto maken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept
Send this to a friend