Recept: hemelse modder

Het liefste zou je nu een hapje van je beeldscherm nemen of niet? 😉

Ziet het er niet heerlijke uit deze hemelse modder? Ik kan mij nog goed herinneren dat wij dit receptje ooit een keer op de basisschool gemaakt hebben en dat ik er helemaal weg van was. Die romige chocolademousse kon ik op mijn 8e ook al wel waarderen! In mijn zoektocht naar heerlijke recepten kwam ik ergens een foto tegen van hemelse modder en toen ik dat zag moest ik het gewoon gaan maken!

hemelse modder

Met het recept wat ik gebruikte maakte ik veel te veel, hier heb ik mijn buren en schoonfamilie blij mee gemaakt, maar voor jullie paste ik het recept een beetje aan. Met dit recept maak je een heerlijk nagerecht voor 2/3 personen.

Recept: hemelse modder

Gang Dessert, Vegetarisch, Zoete recepten
Keuken Nederland

Ingrediënten
  

 • 1 ei
 • 100 gram melkchocolade
 • 200 ml verse slagroom
 • 1 theelepel suiker
 • eventueel een paar zachte caramel fudges.

Instructies
 

 • Breek de chocolade in stukjes en smelt ze au bain marie.
 • Split de eieren. Klop met de mixer het eiwit op met 1 theelepel suiker tot stijve pieken.
 • Klop het eigeel op tot het lichtjes schuimt.
 • Klop de slagroom op zonder suiker toe te voegen.
 • Voeg heel langzaam de gesmolten chocolade toe aan het eigeel. Doe dit heel rustig, eerst een theelepel of 5 per keer, anders is de kans groot dat het ei schift. Voeg daarna de rest van de chocolade toe.
 • Schep het eiwit er ‘zachtjes’ doorheen. Niet roeren want je wil het zo luchtig mogelijk houden.
 • Daarna schep je de slagroom er door en meng je het goed met elkaar.
 • Zet je hemelse modder een uurtje in de koelkast, strooi er daarna wat stukjes karamel over and then; you’re in heaven!
Trefwoord Nagerechten
hemelse modder

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept
Send this to a friend