Supersnelle kokosmakronen

Ik wilde dit recept éigenlijk beginnen met een anekdote! Namelijk die van mijn (ongevraagde!) kennismaking met de voedingswaarden van de kokosmakroon. Serieus, welke geluksverpester zet dat soort dingen bijna paginagroot in een vrouwenblad?  Maar, geen zorgen, ik heb besloten júllie dit niet aan te doen. Nee, ook niet gaan googlen nu!  In plaats daarvan roep ik gewoon zoiets als: ”kokos is een vrucht die behoort tot de superfoods.” En er zit heel veel kokos in een kokosmakroon dus daarmee is het vast ook een superfoodskoekje;-)!

Ziezo! Superfoods! Daar moét ik dan wel een goed recept mee hebben!  Uit automatisme pakte ik al de koekjesbijbel ’Koekje‘ van Cees Holtkamp en Kees Raat erbij. Maar, -hoe ken het- een goed recept voor kokosmakronen stond er niet in! Dan maar een recept van Smulweb  proberen. Ik zag al helemaal voor me hoe ik mooie kransen zou spuiten en leuke gekleurde velletjes eetpapier eronder zou plakken. Het zou een klein kokosfeestje met mezelf worden.

De werkelijkheid? De dikke prut wilde voor geen meter uit mijn spuitzak. Ik heb toen maar hoopjes geschept en daarin met mijn vinger een gat gemaakt. Dan hoop je nog dat de oven een klein wonder verricht, maar ik zou zeggen, oordeel zelf.

Supersnelle kokosmakronen

Omdat ik nog zoooveeel recepten wil proberen, heb ik het hele kokosavontuur even naast me neergelegd. Totdat ik van mijn moeder een zakje ‘Turkse kokoskoekjes’ kreeg. Afkomstig van verre Turkse familie (huh, ze was toch hartstikke blond? – ja lang verhaal!). Maare, koekjes mijn neus! Dit waren super smeuïge kokosmakronen!

Mijn moeder had goed geanticipeerd en dus kreeg ik direct het recept erbij. Natuurlijk de hoeveelheden op zijn Turks, dus direct voor een heel weeshuis (30-50 stuks).  Maar ook opvallend, met maar 3 ingrediënten! Dit was nou nét zo’n lekker receptje voor de eerstkomende lazy sunday!

Onthoud het later

Like this recipe! Pin it to your favorite board NOW!

Pin

De oplettende Instagram volger kreeg  2 weken geleden al een sneak preview vanuit de keuken; Zijn het geen plaatjes geworden? En alhoewel dat ik denk dat je ze kunt spuiten, koos ik ditmaal- volgens recept- voor de ijsschep. Supersnel en zonder vies te worden heb je zo, binnen 20 minuten mooie ronde kokosmakronen. Als kers op de taart kun je nog wat chocolade versiering toevoegen. Tel er dan nog 10 minuutjes bovenop + wat koelkasttijd.

Zo, nog even checken of ik kokosmakronen niet op vier verschillende manieren heb geschreven ennnnn enter! Enjoy!

Supersnelle kokosmakronen

Voorbereidingstijd 12 minuten
Bereidingstijd 8 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang Dessert, Koekjes
Porties 20

Ingrediënten
  

 • 250 gram gemalen kokos
 • 250 gram suiker
 • 4 eieren

Overig

 • ijsschep
 • vork of diepvries/spuitzak beter
 • velletje bakpapier

Optioneel

 • 150 gram pure chocolade +2 blokjes optioneel

Instructies
 

kokosmakronen

 • Verwarm de oven voor op 180 graden.
 • Weeg de suiker en kokos af. Meng deze in een grote pan met de eieren tot een plakkerig mengsel. Bak dit 5 minuten op een zacht vuurtje.
 • Maak met een ijsschep of met je handen ronde balletjes van het kokosmengsel en leg dit op een met bakpapier belegde bakplaat. Bak voor 8 minuten tot iets verkleurd.

voor de versiering met chocolade (optioneel)

 • Smelt in de magnetron de 150 gram pure chocolade. Dit doe je op 900 watt voor 1 minuut, dan roeren en nogmaals 1 minuut.
 • Doop de kokosmakronen met de onderkant in de chocolade. Laat even een paar seconden drogen in de lucht en zet dan op een plaat die, straks met alles erop, in de koelkast past.
 • Smelt de 2 blokjes chocolade door deze afgesloten in een diepvrieszakje in een glas heet water te hangen. Knip dan het puntje van de zak en zigzag streepjes chocolade over de kokosmakronen. Met een vork kan dit ook, maar dan wordt het iets minder strak.
 • Zet in de koelkast voor 20 minuten of totdat de chocolade hard is.
 • Bon appetit!
Trefwoord gecondenseerde melk, kokos, kokosmakronen, Makkelijk, nagerecht, Snel, Toetjes
Supersnelle kokosmakronen
Supersnelle kokosmakronen

2 Comments

 1. Helaas waren de kokosmakronen met 250 Gr suiker veel te zoet,en ik kreeg de Makronen niet meer van het bakpapier af.heel jammer heb het weg kunnen gooien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept
Send this to a friend