Scones met huisgemaakte aardbeienjam

Afgelopen week kocht ik op de markt een kilo aardbeien voor maar 1,50. Dit was dus bij uitstek de kans om weer lekker aardbeienjam te maken. Een tijdje geleden deed ik dat voor het eerst en verbaasde me erover hoe makkelijk dat is. En vooral vele malen lekkerder dan de potten uit de supermarkt. Nu de jam klaar was had ik alleen nog geen excuus om het te eten, dus maakte ik vandaag scones. De ultieme brunch, als je het mij vraagt!

Scones met huisgemaakte aardbeienjam

Afgelopen week kocht ik op de markt een kilo aardbeien voor maar 1,50. Dit was dus bij uitstek de kans om weer lekker aardbeienjam te maken. Een tijdje geleden deed ik dat voor het eerst en verbaasde me erover hoe makkelijk dat is. En vooral vele malen lekkerder dan de potten uit de supermarkt. Nu de jam klaar was had ik alleen nog geen excuus om het te eten, dus maakte ik vandaag scones. De ultieme brunch, als je het mij vraagt!
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 12 minuten
Totale tijd 22 minuten
Gang Bakken, Brood, Lunch
Keuken Nederland
Porties 12 stuks

Ingrediënten
  

  • 500 gram zelfrijzend bakmeel
  • snufje zout
  • 125 gram koude boter
  • 80 gram suiker
  • 1 ei
  • 150 ml karnemelk

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Meng het meel met het zout in een kom. Wrijf de boter er doorheen tot er geen stukje meer van te zien is. Het lijkt als het ware op ‘broodkruim’. Roer nu de suiker erdoor.
  • Vermeng het ei met de karnemelk en schenk 2/3 ervan door het meelmengsel. Kneed alles goed door elkaar en draai dan ongeveer 12 ballen uit het deeg. Druk deze een beetje plat tot ongeveer 2 cm dik. Bestrijk de bollen met het ei/melk mengsel en bak ze 12 minuten in de oven of tot ze mooi goudbruin zijn.
Trefwoord aardbeien, gemakkelijk, jam, Rotterdam, scones, suiker, zelf, zoet, Zoete baksels
Scones met huisgemaakte aardbeienjam

Vergeet niet dit recept op Pinterest te bewaren voor later 🙂.

Scones met huisgemaakte aardbeienjam

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept
Send this to a friend