Bladerdeeg maken

Geen bladerdeeg in huis? Geen probleem! Met dit makkelijke recept met maar 4 ingrediënten maak je zelf bladerdeeg voor bijvoorbeeld appelflappen en hartige taarten. Je kunt het goed invriezen.

Bladerdeeg maken

Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Extra tijd / in de koelkast 1 minuut
Totale tijd 31 minuten
Gang Hoofdgerechten, Taart en cake, Taartencake
Porties 1 kilo bladerdeeg

Ingrediënten
  

  • 500 gr bloem plus extra bloem voor bestuiven
  • 1 theelepel zout
  • 500 gr koude boter
  • 200 ml koud water of ietsje meer

Instructies
 

  • Zeef de bloem in een grote kom en meng het zout erdoor. Snij met 2 messen de koude boter in klontjes, en voeg toe. Schenk wat water erbij, en begin met een elektrische mixer met kneedhaken te mixen. Voeg geleidelijk meer koud water toe. Kneed tot een bal; er mogen geen klontjes meer in zitten. Wikkel de deegbal in plasticfolie en leg 1 uur in de koelkast.
  • Bestuif een werkblad met bloem, en pak een deegroller. Haal het deeg uit de koelkast en rol het uit tot een grote lap. Het geheim van goed bladerdeeg is het vaak te vouwen en weer plat te rollen. Vouw het deeg dus meerdere keren dubbel (vouw soms 2 tot 3 keer dubbel) en ga er weer met de deegroller overheen om er een grote lap van te maken. Je merkt vanzelf dat het deeg soepeler wordt, na ong 5 minuten rollen. Snij het deeg dan in de gewenste grootte.
  • Je kunt het deeg goed invriezen; leg wel een vel plasticfolie tussen de individuele bladerdeegvellen, anders gaat het plakken. Wikkel uiteindelijk het hele bladerdeegpakket in met plasticfolie tegen uitdrogen, en leg in de vriezer.
Trefwoord Hartige taarten, Meel, Melkproducten, Zonderkoken
Bladerdeeg maken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept
Send this to a friend