Getest: make & bake chocolate chip cookies van Hema

Ik vond deze leuke pot om zelf koekjes te maken bij Hema voor slechts €4,-. Leuk cadeautje leek het mij, een kleinigheidje om iemand blij mee te maken en als het goed is zet je dan binnen no-time een stapel lekkere koekjes op tafel! Ik vroeg me alleen af of het ook echt zo gemakkelijk is en of ze ook, heel belangrijk, heel erg lekker zijn!

Ik nam een pot mee om thuis te testen en om jullie te laten weten of dit een goede (en lekkere) aankoop is!

make & bake chocolate chip cookies van Hema

De pot is opgedeeld in een laag bloem, bruine suiker, kristalsuiker en grove chocolade brokken. Er staat dat je enkel 100 gram boter toe moet voegen en daarna de koekjes in zo’n 15 minuten kunt afbakken op 180 graden.

Appeltje eitje, toch?! Toen ik de boter mengde met de inhoud van de pot merkte ik al snel dat het enorm droog bleef. Op het leuke kaartje wat er aanhing stond als tip om er nog een eigeel bij door te doen. Na het eigeel toegevoegd te hebben werd het al iets meer een deeg maar het bleef nog steeds erg los en korrelig. Het was erg lastig om er koekjes van te ‘duwen’.

Voordat ik mijn eigen kunsten er op los zou laten (scheutje melk hier, misschien nog wat extra boter daar etc.) realiseerde ik me dat ik het product zou testen zoals het is en zoals het op de verpakking staat! Ik besloot het er dus mee te doen en duwde en draaide net zo lang tot ik er 15 koekjes van gemaakt had.

make & bake chocolate chip cookies van Hema

Eenmaal uit de oven liet ik ze nog even een half uurtje afkoelen op een rekje en daarna was het eindelijk tijd om te proeven.

Nou daarin kan ik kort zijn: ze zijn SUPER lekker! Ze zijn door Kay, door een vriendin en door mij hartstikke goedgekeurd. Lekkere grote stukken chocolade, krokant van buiten, zacht van binnen. Helemaal perfect!

Het deeg is dus ietsje lastig en droog om er op een simpele manier koekjes van te kunnen rollen maar de smaak maakt dat uiteindelijk weer helemaal goed! Ik vind het zeker een aanrader!

Op zoek naar een leuk kleinigheidje of gewoon een cadeautje voor jezelf? Dan heb je voor €4,- een leuke pot met een heleboel lekkers voor je in petto!

make & bake chocolate chip cookies van Hema

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Send this to a friend