Mangosoep met kokosspies

Hallo zon! Ik heb je gemist. Fijn dat je er weer bent!

Het was wat grauw en nat de afgelopen tijd… Weinig zon, veel regen en veel wind… Maar ze is weer terug: de zon! Heel fijn. De bijbehorende temperaturen zijn ook fijn. De korte broeken/rokken/jurken verschijnen weer en overal zie je mensen genieten in de tuin, op het balkon, in het park of op een terras. Over het algemeen met een bijpassende versnapering. Niets meer aan doen, zeg ik!

Wij zaten in de tuin, heerlijk in het zonnetje en moesten voor onze eigen versnapering zorgen. Geen probleem, dat gaan we regelen. Een paar uur later zaten we in de tuin (nog steeds in het zonnetje), maar nu met een glas mangosoep met kokosspies: genieten!

Griekse yoghurt met geroosterde bulgur & mango
Griekse yoghurt met geroosterde bulgur & mango

Afijn, eerst flink klussen: schuren, verven, behangen. vloertje leggen en daarna ‘verhuizen’. Trappen lopen, sjouwen, uitruimen, inruimen… Maar voor dat inruimen is kastruimte nodig en voor kastruimte ga je naar… Ikea! Tenminste… voor sommige kasten. Ik vind Ikea geweldig hoor, een bron van inspiratie, maar in zo’n drukke winkel met kasten lopen zeulen, vind ik maar niets… Ach, je moet er wat voor over hebben, zeggen we dan maar…

De laatste keer dat we weer in dat grote gebouw rondliepen, was het rustig. Echt rustig. Wat fijn! Geen rennende kinderen die niet opletten of denken dat ze door wagentjes heen kunnen lopen, geen complete families met allemaal een wagentje en dan midden in het gangpad gezellig staan kletsen, gewoon rust! En dan zie je alles pas echt goed… Mijn oog viel op een kookboek: Ons eten – natuurlijk! ‘Een nuchtere handleiding voor het goede leven’, staat op de achterkant. Even doorbladeren en zonder twijfel ging hij mee naar huis.

Een boek vol fijne recepten, tips & adviezen en inspiratie! Inspiratie om dit heerlijke ontbijt te maken! Maar het is ook een hele smakelijke lunch hoor! ;) Ga jij weleens naar Ikea? Probeer dan dit boek te vinden!

Griekse yoghurt met geroosterde bulgur & mango

Voorbereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang Ontbijt
Porties 4

Ingrediënten
  

 • 500 gram Griekse yoghurt of kwark/yoghurt naar keuze
 • 75 gram Bulgur
 • 110 milliliter Water
 • 50 gram Ahornsiroop of honing
 • 1/2 theelepel Kaneel
 • 1 stuks Mango in stukjes
 • 40 gram Pure chocolade grof gehakt

Instructies
 

 • Breng het water aan de kook en doe het kokende water samen met de bulgur in een kommetje. Roer de bulgur een beetje los met een vork en laat het geheel ongeveer tien minuten staan. Roer daarna weer door met een vork en laat de bulgur wat uitlekken in een vergiet/zeef.
 • Snij de mango in stukjes en hak de pure chocolade grof (of fijner als je dat lekker vindt),
 • Verhit een koekenpan en giet de ahornsiroop erin. Voeg de bulgur en de kaneel toe en bak het, onder voortdurend roeren, op hoog vuur, totdat het geheel een gouden kleur krijgt en lekker krokant wordt. Dit proces duurt ongeveer 5-8 minuten.
 • Laat de bulgur iets afkoelen. Verdeel de Griekse yoghurt over vier schaaltjes en schep de geroosterde bulgur er op.
 • Verdeel vervolgens de mango over de vier schaaltjes en bestrooi het geheel met de stukjes pure chocolade. Smullen maar!
Trefwoord ahornsiroop, Bulgur, Chocolade, geneiten, grieks, honing, kaneel, kwark, Makkelijk, mango, Overigen, water, yoghurt
Mangosoep met kokosspies

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept
Send this to a friend