Gezonde ontbijtkoek koolhydraatarm suikervrij en glutenvrij

Jaren geleden skipte ik het ontbijt, gewoon omdat ik jong en een beetje dom was. Ik lag liever een kwartier langer in bed dan dat ik zou ontbijten. Plus daarbij kreeg ik geen hap door mijn keel zo vroeg in de ochtend. Ik heb mij erin moeten trainen om ’s ochtends iets te eten. In de lente en zomer begin ik de dag met een goed gevulde smoothie en in de winter eet ik vaak een bord havermout met amandelmelk. Omdat ik vanaf 1 februari met mijn eigen Fit Februari project ben begonnen (hierover later meer) heb ik mijn all time favorite de ‘Gezonde ontbijtkoek koolhydraatarm suikervrij en glutenvrij’ van Jacoline maar weer eens gebakken.

Het recept is van Jacoline. Alle credits gaan naar! Twee jaar geleden heb ik heel veel recepten van Jacoline gemaakt omdat ik toen de zwangerschapskilo’s er heel graag af wilde hebben. Ik at toen low carb en dus geen slechte koolhydraten. Haar blog staat vol met heerlijke recepten, puur, geen slechte koolhydraten, vers en eenvoudig. Je snapt de match.

Gezonde ontbijtkoek koolhydraatarm suikervrij en glutenvrij

Gang Dessert, Ontbijt, Snack

Ingrediënten
  

 • 200 gram amandelmeel
 • 50 gram gebroken lijnzaad
 • 5 eieren
 • snuf zout
 • 3 eetlepels koek / speculaaskruiden
 • 1 theelepel baking soda
 • een kneepje citroensap
 • 50 gram zachte roomboter of 50 gram kokosolie

Instructies
 

 • verwarm de oven voor op 180 graden.
 • bekleed de bakvorm (ik heb een cakevorm gebruikt) met een vel bakpapier. hier heeft jacoline een tip voor: maak een prop van het bakpapier en maak deze nat, wring het uit en bekleed de bakvorm.
 • meng in een kom alle droge ingrediënten, mix in een andere kom de natte ingrediënten (eieren, kokosolie/roomboter en citroensap). gooi deze twee bij elkaar en roer het goed door.
 • vul de bakvorm met het mengsel.
 • bak de koek in 40 minuten gaar.
 • haal de koek na 5 minuten uit de bakvorm en laat het afkoelen op een rooster. wil je een zachte korst wikkel de koek dan in aluminium folie. voor een harde korst laat je koek gewoon afkoelen.
 • heerlijk met wat roomboter en een plakje kaas maar ook net zo lekker zonder.
 • gezonde ontbijtkoek koolhydraatarm suikervrij en glutenvrij
Trefwoord Koolhydraatarme, Ontbijtkoek, Suikervrije
Gezonde ontbijtkoek koolhydraatarm suikervrij en glutenvrij

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept
Send this to a friend