Kokosmeel-cake met kersen (suikervrij, glutenvrij & low carb)

nu ik low carb eet breng ik meer uren door in de keuken en daarmee ben ik nog geen keukenprinses want alleen bakken vind ik echt leuk. tijdens het bakken is mijn keuken een war zone, probeer ik mijn recepten op te schrijven en te verbeteren. de afgelopen week is het mij gelukt om een heerlijke licht zoete kokosmeel-cake met kersen op tafel te zetten. ik houd van zoet maar laat geraffineerde suiker helemaal weg en zo krijgt deze cake de stempel suikervrij. toen ik het beslag maakte dacht ik dat het zou mislukken want je bakt niet zomaar je eigen verzinsel met kokosmeel want het meel vraagt om een andere bereidingswijze dan alle ander meelsoorten.

kokosmeel is een gezonde vervanger voor gewone meel en bevat een behoorlijke dosis vitamine en b1, ijzer, koper, mangaan en is laag in koolhydraten. de smaak is iets zoet is en het meel bevat geen gluten of allergenen. een prima meel voor een low carb baksel maar omdat het meel zoveel vocht opslokt, snel klontert en best prijzig is wil je hier niet zomaar mee gaan experimenteren. in het verleden heb ik vaker gebakken met kokosmeel maar mijn voorkeur gaat toch altijd uit naar amandelmeel.

Kokosmeel-cake met kersen

Gang cake, Ontbijt

Ingrediënten
  

 • 100 gram kokosmeel
 • 4 eieren
 • 150 gram kersen ontpit uit de deepfreeeeezzz dit is een inside joke die 2 andere personen snappen
 • 2 eetlepels kaneel
 • 250 ml amandelmelk
 • 1 theelepel baking soda
 • 4 eetlepels slagroom uit pakje, niet de spuitbus dus
 • 50 gram roomboter
 • een kneepje citroen dit voor baking soda, iets anders zuur mag ook
 • 4 theelepels stevia
 • baktijd ongeveer 50 minuten
 • standaard cakevorm
 • 1 vel bakpapier

Instructies
 

 • als je net als ik gebruik maakt van kersen uit de diepvries laat deze dan eerst ontdooien. snijd de kersen in stukjes en laat deze nog even apart staan!
 • verwarm de oven voor op 175 graden. zeef het kokosmeel en doe de droge ingrediënten in een kom. in een andere kom meng je de natte ingrediënten en mix dit tot een glad beslag. ik schrok hier even want ik dacht dat het veel te vloeibaar was maar blijf door mixen en het komt goed ;-). voeg nu de droge en natte ingrediënten samen en doe de kersen erbij, roer dit alles goed door.
 • maak een vel bakpapier nat, wring het uit en bekleed de bakvorm. schep nu het beslag in de vorm. bak de cake af in ongeveer 45-50 minuten. check met een satéprikker of de cake van binnen droog is.
 • haal de kokosmeel-cake met kersen voorzichtig uit de bakvorm en laat deze afkoelen op een rooster. laat de cake goed afkoelen voor je begint te snijden.
Trefwoord kokosmeel
Kokosmeel-cake met kersen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept
Send this to a friend