Zie ginds komt de… Kruidnotencake!

Zie ginds komt de… Kruidnotencake uit mijn keuken weer aan, hij brengt ons veel lekkers met alles erop en eraan! Sinterklaas is weer in het land en 5 december komt al steeds dichterbij. Vele zullen pakjesavond nog vieren, of je er nu nog in gelooft of niet. Het feest van Sinterklaas staat ook vooral bekend om de heerlijke kruidnootjes en om op Sinterklaasavond eens even lekker te smikkel van eens wat anders dan de oude vertrouwde kruidnootjes laat ik vandaag zien dat je er ook heel makkelijk een lekkere cake van kunt maken. Op mijn Instagram plaatste ik een aantal dagen geleden een foto van mijn zelfgebakken kruidnotencake. Ik kreeg er veel likes op én veel reacties met de vraag of ik een receptje wilde geven. En vandaag geef ik deze aan jullie!

Wat heb je nodig? (voor ongeveer 12 plakjes, gewoon een hele cake dus haha)

Kruidnotencake

Voorbereidingstijd 25 minuten
Bereidingstijd 1 uur
Totale tijd 1 uur 25 minuten
Gang cake

Ingrediënten
  

 • 200 gram zachte boter
 • 200 gram bloem
 • 200 gram fijne suiker
 • 150 gram kruidnoten
 • 1 zakje vanillesuiker
 • 4 eieren
 • snufje zout
 • 1 theelepel speculaaskruiden

Instructies
 

 • Als je dit allemaal in huis hebt kunnen we gaan beginnen met het maken van de cake!
 • Verwarm de oven voordat je begin voor op 175 graden.
 • Doe de boter samen in een kom met de suiker en de vanillesuiker. Roer deze samen door elkaar tot het lekker romig word en de suiker is opgelost. Ik heb het zelf met een mixer gedaan omdat dit vele male sneller gaat. Als je het romige geheel hebt moet je daarna met een mixer op de hoogste stand het geheel nog even door elkaar kloppen voor zo’n 2 minuten.
 • Na die twee minuten gaan we beginnen met de eieren. Klopt de eieren één voor één door het boter-suiker mengels heen totdat er een luchtig beslag komt. Als je ziet dat het mengsel wat gaat schiften moet je er alvast een eetlepel van de bloem bij toevoegen.
 • Als je dat hebt gedaan pak je een spatel en spatel je de bloem samen met het snufje zout, de kruidnootjes en speculaaskruiden door elkaar heen. Doe dit echt met een spatel anders gaat het niet helemaal goed. Spatelen doe je als volgt: Schep door het beslag en draai telkens de beslagkom een kwart slag.
 • Natuurlijk heb je ook een cakevorm nodig en om de cake na de ovensessie niet aan het blik te laten vastzitten vet je deze vorm goed in met boter en strooi je daarna er een eetlepel bloem in. Klop daarna het overtollige bloem uit te vorm. Schep het beslag met de spatel in het ingevette cakeblik. Om het beslag nog even goed naar de bodem te laten zat moet je hem een paar keer lichtjes op de vloer laten vallen ( niet van heel hoog, gewoon dicht bij de vloer of bij het aanrecht) zodat het beslag goed in de hoekjes gaat zitten. Ik heb trouwens voor de versiering nog een aantal kruidnootjes bovenop geplakt.
 • Tijd om de kruidnootjescake af te bakken! Zet het cakeblik in het midden van de voorverwarmde oven en bak hem in ongeveer 60 minuten goudbruin en gaar. Haal de cake daarna meteen uit de vorm en laat deze afkoelen op een rooster.
Trefwoord zoet
Kruidnotencake

En daarna is het tijd om te smullen!! Echt, ik had niet verwacht dat dit ZO lekker zou zijn! Ik hou normaal niet zo van cake maar dit, dit is gewoon goddelijk! De kuidnootjes die erin zitten zijn niet hard, maar een beetje zacht waardoor je dus niet je tanden breekt. De smaak van speculaas komt heerlijk naar voren.. Het is een ideale lekkernij voor deze tijd van het jaar. De kruidnootjescake zal bij vele goed in de smaak vallen!

Eet smakelijk! 🙂 

Liefs, Kimberly

Onthoud het later

Zoals dit recept! Speld het nu vast aan je favoriete bord!

Pin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept
Send this to a friend