Suikervrije Jam Maken

Suikervrije jam maken, kan dat eigenlijk wel? Want wat is jam.. Fruit en suiker! Meer niet! Na een tijdje Googlen en Pinteresten kwam ik er achter dat zelf suikervrije jam maken ontzettend gemakkelijk is. In plaats van suiker kun je namelijk chia zaadjes gebruiken om de ‘jelly’ structuur van ‘echte’ jam te krijgen. Dat was het proberen waard! Want ondanks dat ik vaak ga voor hartig beleg, zo af en toe even flink wat zoetigheid op mijn cracker of rijstwafel kan ik ook heel erg waarderen!

Chia zaadjes zijn tegenwoordig op iedere straathoek verkrijgbaar en zijn ontzettend gezond. Chia zaadjes zitten vol vezels, magnesium, omega 3, ijzer en eiwitten. In combinatie met fruit zou je kunnen zeggen dat het hartstikke gezond beleg is. Hurray!

Suikervrije Jam Maken

Maak niet teveel in één keer van deze jam. Omdat er natuurlijk geen e-nummers in gaan en het een vers product is kun je het niet zo lang bewaren in de koelkast. Ik zou zeggen een dag of 5!

Suikervrije Jam Maken

Gang Jam, Zelf maken
Porties 1 kleine pot jam

Ingrediënten
  

  • Doosje diepvries frambozen ontdooid (of ieder ander fruit naar keuze)
  • 1 eetlepel honing.
  • 1 eetlepel chia zaadjes.

Instructies
 

  • Doe de ontdooide frambozen samen met de honing en een scheutje water in een klein kookpannetje en verhit het op middelhoog vuur totdat het een ‘saus’ wordt. Roer ondertussen een beetje door.
  • Haal het pannetje van het vuur, doe de chia zaadjes er bij en roer dit door tot alles goed gemengd is.
  • Giet het mengsel in een klein potje, laat het afkoelen en zet het daarna in de koelkast.
Trefwoord frambozen, jam, Suikervrije, zelf jam maken

En dat is het! Simpeler kan bijna niet toch?! 🙂

En het is heerlijk! Niet alleen als beleg maar ook als zoetmaker door je kwark of yoghurt ontbijtje! Of op een bolletje vanille ijs ;-)! Een stuk minder gezond maar wel erggggg lekker!

Eet smakelijk, liefs!

Suikervrije Jam Maken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept
Send this to a friend