Stoofperen!

Het is weer tijd voor stoofpeertjes <3! Hurray!

Ik ben dol op stoofpeertjes. Als ik de bakken vol met Gieser-Wildeman in de supermarkten zie liggen heb ik pas echt het gevoel dat de herfst begonnen is. De smaak van de zachte, zoete peertjes in combinatie met kaneel.. Love it! Ik dacht altijd dat het erg lastig was om lekkere stoofpeertjes te maken maar laat dat nou absoluut niet het geval zijn! Ook jij zet in een handomdraai deze heerlijke stoofpeertjes als dessert op tafel!

stoofperen

Gang Zelf maken

Ingrediënten
  

  • 1 kilo Gieser Wildeman peren.
  • 100/150 ml rode wijn
  • 100 gram suiker
  • 2 kaneelstokjes

Instructies
 

  • Schil de peren met een dunschiller. Als je de peertjes zo wil houden als op de foto hierboven laat je ze heel. Mocht je een heleboel peertjes maken en net als ik (zie hieronder) ze invriezen is dit niet zo’n handige manier. Ik snij ze dan in 4en en verwijder het ‘klokhuis’. Als je er voor kiest om ze heel te laten laat dan het ‘klokhuis’ nog even zitten.
  • Doe de geschilde peertjes in een grote kookpan en voeg water toe tot de peertjes bijna helemaal onder water staan. Voeg nu ook de suiker, kaneelstokjes en de wijn toe.
  • Breng de peertjes aan de kook, draai het vuur laag en laat het nu een uurtje of 2 zachtjes koken. Roer ondertussen af en toe even met een lepel in de pan.

Notities

If you left the stewing pears whole take them out 1 by 1 after about 15 minutes of cooking to remove the cores with a sharp knife. The pears have softened a bit so you can easily cut it out now.
Trefwoord fruit
Stoofperen

Het gemakkelijke aan het maken van stoofperen is dat het zo simpel is om er veel van te maken en dat het ontzettend makkelijk is om in te vriezen. Of je nu 1 of 4 kilo maakt, het gaat allemaal in de pan, je laat het rustig staan en voila. Zo kocht ik dus 4 kilo peertjes toen ze in de aanbieding waren en maakte ik 4 kilo stoofperen klaar. Ja het schillen is een behoorlijk klusje (dankjewel Kay!) maar wat je er uiteindelijk voor terug krijgt! Hmm!

Ik verdeelde de peertjes met een klein laagje van het sap over verschillende plastic bakjes. Ik schrijf altijd even etiketjes met de datum er op en het kan zo de diepvries in! Zo komen wij de winter wel door :)!

Maak jij wel eens stoofpeertjes klaar?!

Stoofperen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept
Send this to a friend