Smoothie met rode bieten, bramen en gember

Vandaag eens een keer een simpele en echt gezonde smoothie om je lichaam een boost te geven. Op mijn blog kun je over mij vinden dat ik door de week met name probeer gezond te eten, maar dat ik in het weekend wel vaak echt “los” ga. Lekker eten hoort bij mij en dat zal ook altijd zo blijven. Toch merkte ik de afgelopen tijd dat ik me niet meer vrolijk voelde bij mijn eigen aanblik. Geen grote drama’s hoor, maar het mag allemaal zeker wel wat strakker. Daarnaast wil ik mijn balans van gezond-ongezond, waarvan de verhouding nu vrees ik wel 50/50 is, verschuiven naar 80/20. En dit recept voor smoothie met rode bieten, bramen en gember past daar prima bij! Smoothies met groente erin zijn voor mij een makkelijke manier om wat extra vitamines binnen te krijgen. Dit recept voor smoothie met rode bieten is voor de verandering dus eens niet groen van kleur (daar word je al mee doodgegooid) maar dus rood!

De komende tijd zullen er dus ongetwijfeld wat meer gezonde receptjes op de blog volgen. Vrees niet teveel hoor; in die 20% die overblijft zullen er nog genoeg lekkere dingen gekookt worden 🙂 die dan natuurlijk ook op de blog verschijnen.

In een eerdere blog vertelde ik al eens dat mijn ervaring met the Green Happiness één grote aanfluiting was. Ok, braaf een reeds voorgekauwd veganistisch eetpatroon volgen past dus absoluut niet bij mij.

Daarnaast ben ik van mening dat ik vooral meer moet gaan sporten om gezonder te worden. Sinds onze dochter er is kan ik me daar echter moeilijk toe zetten in mijn eentje: nu zij er is moet immers óf mijn vriend of ik thuis zijn en lukt het moeilijker om samen te sporten. En dat gaat in mijn geval toch een stuk lastiger. Als ik moe thuiskom van mijn werk heb ik weinig kracht om mezelf te motiveren naar de sportschool te gaan.

Na veel research en praten met mijn omgeving heb ik besloten me op te geven voor Personal Body Plan, waar ik 6 februari mee ga beginnen. Lijkt me heel fijn, een coach die met je meedenkt, traininsschema’s zodat ik zelf niet hoef te klungelen en dingen hoef te bedenken en daarnaast voedingsadvies om meer naar de 80/20 regel te gaan leven. Ik ben super benieuwd!

Smoothie met rode bieten, bramen en gember

Voorbereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 10 minuten
Gang Drankjes
Porties 2 grote smoothies

Ingrediënten
  

  • 250 gram gekookte rode bieten
  • 125 gram bramen ik had ze uit de vriezer
  • 1 cm verse geraspte gember
  • 2 grote glazen water

Instructies
 

  • Snijd de bietjes in wat kleinere stukken.
  • Doe ze samen met de bramen, het water en de geraspte gember in de blender.
  • Zijn je bramen nog bevroren? Voeg dan warm water toe. Zijn ze ontdooid, doe er dan gewoon koud water bij.
  • Zet je blender op de hoogste stand en laat hem draaien tot alle groenten en fruit met elkaar vermengd zijn en er geen stukjes meer inzitten. Voilà: een gezonde smoothie met rode bieten om je dag mee te beginnen!
Trefwoord Smoothies
Onthoud het later

Zoals dit recept! Speld het nu vast aan je favoriete bord!

Pin
Smoothie met rode bieten, bramen en gember

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept
Send this to a friend