Salade De Złocieniecka Geslaagde

Salade herinnert me aan de stad waar ik het voor het eerst ontmoette. Het was in de oude dagen van de middelbare school, toen ik me er verlegen mee begon te verzekeren dat toen het me het meest aansprak. De salade is heerlijk, gemakkelijk te bereiden en bederft ons huishoudbudget niet, dat meestal wordt beschadigd tijdens de feestdagen. Persoonlijk ben ik geen fan van “zoete” toevoegingen aan de salade, maar deze keer gaat de ananassmaak zo goed samen met de rest dat ik het zelfs de grootste ananassceptici aanraad…

Salade De Złocieniecka Geslaagde

Salade herinnert me aan de stad waar ik het voor het eerst ontmoette. Het was in de oude dagen van de middelbare school, toen ik me er verlegen mee begon te verzekeren dat toen het me het meest aansprak. De salade is heerlijk, gemakkelijk te bereiden en bederft ons huishoudbudget niet, dat meestal wordt beschadigd tijdens de feestdagen. Persoonlijk ben ik geen fan van “zoete” toevoegingen aan de salade, maar deze keer gaat de ananassmaak zo goed samen met de rest dat ik het zelfs de grootste ananassceptici aanraad…
Gang Salades

Ingrediënten
  

 • 1 pot bleekselderij uit blik
 • 35 gm Rundvlees
 • 1 blik ananas
 • 2 witte en lichtgroene delen prei (in plakjes)
 • 15 gram gele kaas
 • 6 hardgekookte eieren
 • 1 potje mayonaise in mijn geval Splendido van Biedronka
 • Zout en peper

Instructies
 

 • Leg op de bodem van een platte schotel met een vrij hoge rand de helft van de in plakjes gesneden prei in de veren en voeg zout toe.
 • Laat de selderij uitlekken en snijd hem in kleine stukjes. Leg de prei erop, strooi de volgende laag maïs (uitgelekt uit de augurk), bestrooi met fijngehakte Rundvlees. Bestrijk met de helft van de mayonaise en peper. Leg de uitgelekte en in blokjes gesneden ananas op de mayonaise. Voor de ananas, rasp de eieren op grof gaas en nog een beetje zout toevoegen. Bestrooi met de rest van de prei. Bestrijk met de tweede helft van de mayonaise en nadien bestrooi met grof geraspte kaas.

Kortom, voor de laagjes:

 • 1/2 prei
 • selderij
 • maïs
 • Rundvlees
 • 1/2 mayonaise
 • ananas
 • eieren
 • De rest van de prei
 • De tweede deel mayonaise
 • De kaas

Notities

De salade heeft nog een groot voordeel. Als alle componenten zorgvuldig worden uitgelekt, blijft het lang vers en eetbaar, zodat we het gemakkelijk de dag ervoor kunnen bereiden.h
Trefwoord Feestjes, Pasen

Vergeet niet dit recept op Pinterest te bewaren voor later 🙂.

Recept van: gotuj-sie-do-gotowania

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept
Send this to a friend