Zweedse amandelcake (Swedish Almond cake)

Lang geleden dat ik in mijn keuken had gestaan. En daarom besloot ik vandaag dat het weer eens tijd was om weer eens iets uit te proberen in mijn kleine keukentje. In het blad van de Dirk kwam ik het recept tegen voor een Zweedse amandelcake (Swedish Almond cake) en dat leek me wel wat! Hier en daar deed ik wat aanpassingen en vandaag deel ik het recept met jullie.

Swedish Almond cake

Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 45 minuten
Gang Bakken, cake, Taart en cake
Keuken Swedish

Ingrediënten
  

 • 40 gram amandelschaafsel
 • 1/3 bakje pistachenoten in fijne stukjes gesneden
 • 2 eieren
 • 225 gram kristalsuiker+ 2 eetlepels
 • 125 gram bloem
 • 75 gram kokosolie
 • 200 gram verse roomkaas.
 • Verder heb je natuurlijk ook nog een bakvorm nodig en bakpapier.

Instructies
 

 • Verwarm je oven voor op 200 graden. Als eerste rooster je 20 gram amandelen in een droge koekenpan goudbruin.
 • Dit laat je op een bordje afkoelen. Klop in een kom vervolgens de 2 eieren met 175 gram suiker tot een licht en romig mengsel. Spatel de bloem, een snufje zout, de gesmolten kokosolie ( even verwarmen in magnetron) en het geroosterde amandelschaafsel door het mengsel.
 • Schep het beslag in de vorm en strijk de bovenkant glad.
 • Ik gebruikte dit keer een kartonnen bakvorm die ik ooit kocht bij Hema.
 • Niet ingevet en kun je er later gewoon letterlijk afscheuren!
 • De cake gaat volgens het recept voor 20 a 25 minuten in de oven. Bij mij duurde het echter veel langer voor mijn cake gaar is dus dit hangt echt af van je oven. De cake is gaar wanneer je er een satéprikker insteekt en deze er schoon uitkomt.
 • Ondertussen kan je de andere 20 gram amandelschaafsel roosteren in een droge koekenpan en ook de pistachenootjes roosterde ik even mee.
 • Het recept beschreef dat ik er 2 eetlepels suiker doorheen moest roeren wanneer ik de nootjes op een bordje af liet koelen.
 • De suiker zou dan om de nootjes heen smelten maar dit gebeurde niet. Ik kieperde de nootjes met suiker en al in de koekenpan en liet voorzichtig de suiker om de nootjes smelten. Dit liet ik afkoelen op een stuk bakpapier.
 • Je cake is misschien inmiddels klaar en haal je uit de oven, deze laat je volledig afkoelen dus zet ‘m maar even aan de kant. Pak nu 200 gram roomkaas en klop deze samen met ongeveer 50 gram suiker luchtig. Wanneer je cake volledig is afgekoeld smeer je het roomkaasmengsel op de bovenkant van je cake en als laatste strooi je de gesuikerde nootjes er overheen. Eet smakelijk!
Trefwoord almonds, amandelen, creamcheese, nootjes, pischatchenoten, pistachio’s, roomkaas, Swedish almond cake, Sweetness, Taart, Zweedse amandelcake

Laat je mij even weten als je deze cake hebt gemaakt?

Vergeet niet dit recept op Pinterest te bewaren voor later 🙂.

Swedish Almond cake

Recept door curlycreative

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept
Send this to a friend