Eenvoudig een mango snijden!

Een mango: heerlijk! Maar hoe kun je nou eenvoudig een mango snijden?

Er zijn verschillende manieren. Onderstaand filmpje laat twee manieren zien: een manier om mooie blokjes te krijgen én een manier om dunne plakken van de mango te snijden: erg handig! Als je eenmaal doorhebt hoe het moet, snij je binnen no time eenvoudig een mango!

Het is natuurlijk ook belangrijk dat de mango rijp is… Hoe kun je dit zien/voelen/ruiken? Zien kun je het eigenlijk niet, want de kleur van de schil geeft niet altijd aan hoe rijp de mango is. Geel, groen, rood of een combinatie ervan, het maakt niet uit… ze kunnen allemaal rijp of niet rijp zijn. Pas als er bruine/zwarte plekken op de schil zitten, weet je dat je de mango te lang hebt laten liggen….

Je kunt het wel voelen en ruiken. Een rijpe mango geeft een zoete geur en die ruik je! Voelen is eigenlijk de beste optie. Als je met een vinger of duim in de mango drukt en hij is hard, kun je hem nog beter even laten rijpen. Druk je en veert de schil wat terug (voelt hij zacht aan), dan is hij rijp en kun je hem gaan snijden (en opeten)!

Op zoek naar fijne recepten met mango? Neem hier eens een kijkje!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Send this to a friend